967503.jpg

Kanaa hapanimeläkastikkeessa

350-400g kanan(filee)suikaleita
1prk säilykeananaspaloja
1 iso keltasipuli
3-4 valkosipulin kynttä
1 paprika
1 tuore punainen chilipaprika
100-200g tomaattimurskaa

Kastike(se hapanimelä osuus)
2rkl vehnäjauhoja
0,5dl vettä
4rkl ananasmehua
1rkl valkoviinietikkaa
3-4rkl sokeria
1/4tl suolaa
1rkl ketsuppia
(1dl pullossa olevaa kaupan valmista hapanimeläkastiketta)

Silppua sipuli ja pilko paprika karkeasti, jos aiot syödä puikoilla. Murskaa valkosipuli ja silppua chili. Kuumenna pannussa öljyä, lisää valkosipuli ja chili. Lisää kanasuikaleet, paprika ja ananaspalat - muista säilyttää ananasmehu! Anna seoksen paistua hetki. Lisää tomaattimurska, sekoita.

Valmista kastike. Laita esim. lasiin 0,5dl vettä ja sekoita loput ainekset siihen. Lisää seos pannuun. Anna kiehua hetki, jotta kastike sakenee. Tarkista maku, lisää sokeria, jos ei ole riittävän imelää.

Ohje on Klassinen kiinalainen keittiö -kirjasta hyvin vapaasti mukaeltu - alkuperäinen ohje on Hapanimelälle possulle. Kaikkia aineksia ei sattunut olemaan ja mm. tomaattimurskaa sattui olemaan jääkaapissa avattuna, joten käytin se tässä pois.
Alunperin hapanimelään kastikkeeseen tulisi käyttää perunajauhoa, mutta se oli päässyt loppumaan, joten korvasin sen vehnäjauholla. Perunajauho tekee kastikkeesta "liimamaisen kiisselin", mutta ennen tarjollelaittoa kastikkeen joukkoon lisätään hieman öljyä, jolloin koostumus tulee hyväksi.

Jos haluaa, voi lopputuloksen "varmistaa" kaupan valmiilla hapanimeläkastikkeella, jota löytyy pullossa. Silloin on oltava varuillaan sokerin ja etikan lisäämisen kanssa - niitähän voi lisätä sitten myöhemmin.