Kermassa haudutetut aurakasvikset
n.250g lanttua
n250g naurista
1 iso bataatti
3dl kermaa
1pkt Auraa
3-4 valkosipulin kynttä
Pilko lanttu, nauris ja bataatti n.2cm x 2cm paloiksi. Keitä vedessä, mutta ei ihan kypsäksi asti. Kaada kasvikset isoon uunivuokaan. Lisää murskattu valkosipuli ja murennettu aura joukkoon sekä kaada kerma vuokaan. Sekoita. Laita vuoka 200 asteiseen uuniin tunniksi, sekoita n. 20 min välein. Nyt vuoka on jo kypsää, mutta itse pidin vielä pari tuntia n.125 asteessa folio päällä - välillä sekoittaen.
Huomioita. Bataatti meni muusiksi ja joko lanttu tai nauris maistui muita enemmän. (En koskaa erota kumpi on kumpi, jos niitä on samassa ruuassa...) Kasviksia voi muunnella tai lisätä ihan oman maun mukaan. Tällä kertaa valitsin näin perinteisen perunan asemasta.
"Lisukkeenahan" meillä oli naudan sisäfilepihvit á 200g - voissa paistettuna. Viherryksenä tammenlehtisalaattia, porkkanaa ja tomaattia, joiden asettelussa bloginpitäjän luovuus huipussaan ;p
Jälkiruokana oli Gruyere - ja Roquefort -juustoja kera patongin, omenoiden ja viinirypäleiden. Viininä Australialainen Hewitson Miss Harry -punaviini, jonka sain kaveriltani synttärilahjaksi. Oikeastaan nämä ylläolevat ruuat oli "pakko" tehdä tuolle viinille, koska kaverini saatesanat oli: "pihviä ja vahvoja juustoja vain tuolle viinille". No, minkäs teet... Kiitokset siis viinin lahjoittajalle! Rouvan kera pääsimme viettämään iltaa hyvän ruuan merkeissä.
Kommentit