Meirän keittiöstä.

Ensinnäkin - suhtaudun erittäinkin avoimesti ruokaohjeiden muuntamiseen ja vapaaseen tulkitsemiseen. Joten kirjoittamani reseptit kyllä pohjautuvat yleensä aina johonkin "oikeaan" reseptiin keittokirjoista ym. lähteistä, mutta olen ottanut vapauden muokata tai yhdistellä niitä oman maun mukaan. Muutenkin maustan ja käytän raaka-aineita melko vapaamielisesti.

Aura-katkarapu pasta on siis Valion Juusto -keittokirjasta otettu. Vaimoni yllätti minut ensimmäisenä seurusteluvuotena juuri tällä pastalla - olin myyty... Nykyään emme juuri ohjetta lue ja se on myös muokkaantunut makumme mukaan.

458267.jpg

Aura-katkarapupasta

2-3 keltasipulia
3-5 valkosipulin kynttä
voita/öljyä
2 tölkkiä tomaattimurskaa
rouhittua mustapippuria
kuivattua/tuoretta tilliä
1 kalaliemikuutio (ei välttämätön)
1 pala (170g) Auraa
n.300g kuorittuja katkarapuja (pakaste)

Laita pastavesi kiehumaan. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota (oikeassa) voissa tai öljyssä. Lisää tomaattimurska. Lisää mausteet. Kastike on hyvää, vaikkei kalaliemikuutiota sattuisi olemaankaan. Jos käytät tuoretta tilliä, lisää se vasta lopuksi. Anna kiehua kokoon n.10min. Murusta Aura kastikkeeseen ja sekoita, kunnes aura on sulanut. Ota katkaravut sulamaan hyvissä ajoin lävikköön huoneenlämpöön. Lisää valutetut ja sulatetut katkikset vasta lopuksi, etteivät tule sitkeäksi. Anna kiehahtaa ja kastike on valmis.
Itse käytämme simpukkapastaa(gnocchi), jotta katike menee "simpukan" sisään, mutta pastan muotohan on makuasia. Ohjeessa taitaa lukea, että myös riisin kanssa voi tarjoilla. Kastike kannattaa sekoittaa pastan kanssa. Vaimo oli oppinut telkkarista, että pasta kannattaa jättää hieman raa'aksi ja sekoittaa sitten kastikken kanssa. Pastan loppukypsennys tapahtuu kastikkeen kanssa, jolloin maku tarttuu paremmin pastaan.
Avot!