Vaikka se kuvassa näyttääkin enemmänkin peruna-sinappikompostilta, mutta on kuitenkin mukavaa vaihtelua keitettyjen perunoiden tai perunamuussin sijasta. Ohje on viime kesän ahvenanmaan reissulta hankitusta Skärgårdssmak Veneessä -kirjasta.  Tämäkin ohje ehkä hieman ulkomuistista väsätty.

440584.jpg

Peruna-Sinappikompotti
puoli kiloa perunoita
maitoa
kermaa
sinappia
suolaa ja mustapippuria
Pesiljaa/ruohosipulia

Kuori perunat ja kuutioi. Keitä ne. Kaada keitinvesi pois ja lisää n.2 dl maitoa ja purkki kermaa. Kiehauta, mutta varo, ettei maidot kiehu hellalle... Lisää sinappia about 2rkl sekä vähän suolaa ja jonkun verran mustapippuria. Persilja- tai ruohosipulisilpun voi lisätä tässä vaiheessa. Sekoita ja anna hautua hiljaisella lämmöllä vähän aikaa. Tarkoitus on saada muhkuraista perunmuhennosta. Tehtiin muuten tupla-annos ja laitoin liikaa nestettä. Avot!