Pizzalle löytyy niin monta ohjetta ja täytettä kuin on syöjääkin, mutta tässä mun oma makean tulinen pizzakastikeresepti:
1 iso (puna/kelta)sipuli
3-5 valkosipulin kynttä
öljyä
chilijauhetta (tuorekin käy)
mustapippuria
oreganoa
tomaattipyrettä (ketsuppia)
1prk tomaattimurskaa
hunajaa/sokeria
Hienonna
kelta- ja valkosipuli. Kuullota sipulit öljyssä ja lisää loppuvaiheessa
chili, mustapippuri ja oregano. Mitä kauemmin chilin kera paistaa, sitä
tulisempi kastikkeesta tulee. Lisää tomaattipyre ja pyöräyttele hetken
aikaa sipuleita siinä. Lisää tölkki tomaattimurskaa ja lisää hunajaa
(sokerikin käy) tuomaan hieman makeutta. Joskus saatan lisätä hieman
punaviiniä kastikkeeseen tässä vaiheessa - en tiiä onko brassailua...
Annetaan kiehua kannen alla hiljalleen 1-2h. Avot!
P.S. Muista: mausteita voi lisätä haudutusvaiheessakin, jottei pizza jää syömättä liian tulisuuden takia!
lauantai, 3. maaliskuu 2007
Kommentit