Kulunut lause, mutta näin teimme. Bongasin joskus vuosi sitten sanomalehti Keskisuomalaisen ruokasivuilta broileripadan, jota tänään tuli kokeiltua. Päädyttiin tosin hieman soveltamaan edullisemmilla ruokaineksilla. Perusresepti on siis otettu Keskisuomalaisesta, mutta olen ottanut vapauden hieman muokata sitä.

440564.jpg440559.jpg

Sovellettu Broileripata
6 broilerin koipea
vehnäjauhoa leivitykseen
suolaa
rouhittua mustapippuria
voita ja oliiviöljyä paistamiseen

3 keskikokoista sipulia
2 isoa purkkia herkkusienisäilykkeitä
valkosipulia (reilusti)
oliiviöljyä paistamiseen

2 säilyketölkkiä kuorittuja tomaatteja
reilu loraus valkoviiniä
5dl kanalientä (1kanaliemikuutio 5dl:aan kiehuvaa vettä)
laakerinlehti, korianteria, oreganoa, basilikaa (yrttejä oman maun mukaan, tuoreita/kuivattua)

Poista kanoista nahka. Leivitä jauhossa ja laita pinnalle suolaa ja rouhittua mustapippuria. Paista hyvin kullanruskeaksi voi-oliiviöljyseoksessa. Laita paistetut kanat paistovuokaan. Itse käytin valurautapataa.

Silppua sipuli ja valkosipuli. Kuullota herkkusienien kanssa (oliivi)öljyssä. Lisää paistos kanojen päälle. Lisää kuoritut tomaatit, laakerinlehti, kanaliemi sekä yrtit. Huom! Tuoreyrtithän suositellaan lisäämään vasta vähän ennen ruuan valmistumista. Kruuna reilulla lorauksella valkkaria - Avot!

Kypsennä broileripata 175 asteisessa uunissa 1,5 - 2 tuntia.

Huomioita ruuan laiton/ruokailun jälkeen
Uunin pohjalle kannattaa laittaa korkealaitainen pelti ylikiehumisen varalta.
Nahkan poistaminen broilerinkoivista oli isoin homma.
Tölkkitomaattien sijasta olisi voinut käyttää kaltattuja tomaatteja.
Pataan sopisi myös esim. vihreät oliivit.
Kiehuva vesi saattaa halkaista kanalientä valmistettaessa muovisen mitta-astian...
Ruuan laitto on hauskempaa punaviinin kera - lisäämättä sitä kuitenkaan ruokaan.
Ruokajuomaksi punaviiniä tai myös esim. tumma, ei liian paahteinen olut. Meillä oli pönttöviininä espanjalaista Los Lanos -punaviiniä.
Ruoka oli suhteellisen edullinen!
Lisukkeena meillä oli peruna-sinappikompotti(=muhennos), siitä ohje toisessa kirjoituksessa. Alkuperäisen ohjeen suositus oli tagliatellepasta.