551595.jpg

Chili-valkosipulimajoneesi

4 kynttä valkosipulia
1 tuore punainen chili
1 kananmuna
1,5 dl öljyä
mustapippuria
suolaa
 
Kuori valkosipulin kynnet. Halkaise chili ja poista siemenet, mikäli haluat hieman miedomman chilin maun. Pilko chiliä hieman pienemmäksi. Lisää kananmuna ja hyppysellinen suolaa sekä rouhittua mustapippuria omaan makuun. Sekoita (tehosekoittimella).

Melkeinpä kaikissa ohjeissa lukee, että lisää puolet öljystä ensin ohuena nauhana ja katso miltä näyttää. No, luin ohjeita vähän myöhässä, joten lisäsin kaiken öljyn "melko leveänä nauhana" kulhoon ja sauvasekoittimella tein seoksesta majoneesin näköistä. Kai tein jotain oikeinkin, koska vaimokin kehui lopputulosta. Jokatapauksessa majoneesi toimi hyvin kevätkääryleiden kera.

Majoneesin valmistus olikin jälkikäteen analysoituna kohtuu helppoa. Itse en ollut aikaisemmin sitä valmistanut, joten pientä säätöä oli aluksi. Esim. katsoin jostain ohjeesta, että siihen tulisi vain kananmunan keltuainen. Laitettuani jopa kaksi keltuaista ja todettuani, ettei tää kyllä ihan näytä siltä miltä pitäisi, lisäsin seokseen yhden munan valkuaisen, jonka jälkeen lopputulos alkoi näyttämään tutummalle. Ohjeessa siis yksi kokonainen kananmuna - ei mitenkään eriteltynä...