534965.jpg

Perjantaina päätettiin kokeilla guacamolea. Sattuipa vielä niin, että samalla viikolla oli sanomalehti Keskisuomalaisessa avokadoista ohjeita ja perjantai-illan Kotisatama -ohjelmassa väsäsivät guacamolea. Tämä ohje on apinoitu em. lähteistä ja lisätty jotain omaakin - ainakin reilummin valkosipulia... Nachojen kanssa maisteltiin ja maissioluella kruunattiin.

Guacamole
2 avocadoa
3 tomaattia
1 tuore punainen chili -palko
1 keltasipuli
4 kynttä valkosipulia
rouhittua mustapippuria
suolaa

Valitse kaupasta kypsiä avocadoja - pinta on hieman pehmeä kokeiltaessa. Puolita avocadot ja poista siemen. Lähti veitsellä hyvin (löin veitsen siemeneen ja irrotin - opin telkkarista). Irroita hedelmän liha ruokalusikalla kuoresta. Kalttaa tomaatit eli tee pienet viillot tomaatteihin ja käytä nopeasti kiehuvassa vedessä - kuori lähtee helposti irti. Paloittele tomaatit. Pilko chili pieneksi silpuksi. Itse poistin siemenet, jottei polttele liikaa. Silppua keltasipuli ja valkosipuli. Laita kaikki ainesosat kulhoon ja sauvasekoittimella  tahnaksi. Lisää rouhittua mustapippuria ja suolaa maun mukaan.

Muchos nachos y cerveza!