534975.jpg

Kanelinen Naudanlihakastike
300 g naudanliha paistosuikaleita
2 keltasipulia
6-7 valkosipulin kynttä
4 porkkanaa
4 tomaattia
suppilovahveroita
öljyä
hyppysellinen jauhettua kanelia
mustapippuria
valkopippuria
suolaa
1 tuore punainen chili
tomaattipyreetä
lihalientä n.3dl
loraus punaviiniä

Leikkaa sipulit suikaleiksi. Kuori porkkanat ja vedä kuorimaveitsellä tai juustohöylällä porkkanat ohueksi slaisseiksi. Pilko tomaatti noin sentin lohkoiksi. Silppua valkosipuli ja chili (poista siemenet, jos et halua liian voimakasta makua). Hienonna suppilovahveroita vain hieman. Voit myös käyttää joitain muutakin sientä. Käytimme itse kuivattua suppista. Ruskista naudanlihat öljyssä silputun valkosipulin ja kanelin kera. Lisää porkkanaslaissit, sipulit sekä tomaatit. Kääntele. Heitä myös sienet joukkoon. Lisää rouhittu musta- ja valkopippuri sekä chili. Hieman tomaattipyrettä myös. Sekoita. Valmista lihaliemi joko lihaliemikuutiosta tai fondista - katso ohje paketin/pullon kyljestä. Lisää lihaliemi joukkoon ja lorauta punaviiniä hieman kastikkeeseen ja itsellesi lasiin. Anna hautua jonkin aikaa kannen alla (vaikka puoli tuntia tai silleen...). Maista onko punaviini kelvollista.
Kastikkeen kanssa meillä oli uunissa tehdyt veneperunat. Niistä ohje ilmestyy blogiin myöhemmin. Mikäli punaviini oli kelvollista, nauti sitä myös ruualla.

534982.jpg534979.jpg
Jälkkärinä vaimon loihtima Makoisa Mansikka-Mustikkarahka ja päälle kahvi sekä Larsenin XO -konjakkinaukku