Saamanne pitää. Ei tosin pekoniin käärittynä, mutta naudan sisäfileetä kuitenkin. Höysteenä valkosipuliperunat ja tammenlehvasalaatti, joukossa kirsikkatomaattia ja pinjansiemenia sekä balsamicoa.
Kaiken kruunasi epsanjalainen L´los lanos punaviini ja aperitiivina 17 vuotias Islay Mist -blended viski. Joku vois sanoa jälleen brassailuksi, mutta sanokaa mitä sanotte - oli niin loistavaa ruokaa, että oksat pois! Tällä kertaa "skruudasin"(opin tällaisen sanan stadilaiselta kaveriltani...) yksin, mutta vaimoani vartenhan tässä opetellaan kokkailemaan :o)

515181.jpg
Uudistin vanhemmiltai saadun puisen lankkupihvialustan, valkosipuliperunat teekupissa on vain valokuvausta varten ;o)

Naudan sisäfilee:
Naudan sisäfile 120g
voita paistamiseen
mustapippuria
suola
Valkosipuliperunat:
pakastevalkosipuliperunoita
2 kynttä valkosipulia
suolaa, rouhittua mustapippuria
kermaa riittävästi
Salaatti:
tammenlehväsalaattia
kirsikkatomaattia
pinjansiemeniä
punaviinibalsamicoa

Lämmitä uuni 120 asteeseen. Kuumenna valurautapannu kuumaksi. Lisää oikeaa VOITA pannulle, mausta pihvi rouhitulla mustapippurilla ja ripauksella suolaa. Ruskista pihvistä pinnat molemmin puolin nopeasti. Lisää pihvin päälle nokare voita ja laita uuniin vajaaksi 20 minuutiksi.

Katso pakastevalkosipuliperunoista paisto-ohje. Itse säästin sulakkeita ja laitoin perunat mikrossa. Lisäsin hienonnettua valkosipulia, mustapippuria ja hyppysellisen suolaa sekä puoli purkkia kermaa. Perunoita oli yhden miehen annoksen verran.

Salaatti:
Revi salaatti sopivaksi silpuksi (ei liian pieneksi). Pilko kirsikkatomaatti 1/4 tai 1/2 lohkoikisi. Lisää joukkoon sopivasti pinjansiemeniä ja hieman balsamicoa (ei liikaa - maistat kyllä). Sekoita salaattiaineksia hieman.

Suosittelen tekemään salaatin ensin, jottei tule kiire, kun pihvi on jo valmis... Muista ottaa pihvi huoneenlämpöön ainakin tunti ennen paistamista. Pihvi on medium, kun lihasnesteet tulee pintaan. Varmistuaksesi pihvin kypsyysasteesta, ota pihvi esille uunista, tee pieni viilto ja tsekkaa sisusta. Ruokahalua lisätäkseni ja fiilistelleksäni maistelin tosiaan tuota 17-vuotista viskiä. Ruuanlaittovaiheessa makuhermot on herkässä ja punaviini ei ole turruttanut myöskään niitä...

AVOT!