537213.jpg


Veneperunat

Haluamasi määrä perunaa

Öljyä

Suolaa

Rouhittua mustapippuria

Paprikajauhetta

Basilikaa tms.yrttiä tuoretta/kuivattua

Meiltä löytyy kaapista yleensä Yleisperunaa, joten teen useimmiten veneperunat niistä. Laita uuni lämpiämään tasalämmölle 225 asteeseen. Pese juuresharjalla perunat hyvin. Pilko perunat veneen muotoisiksi viipaleiksi pitkittäisuunnassa (yhdestä perunasta 4-6 viipaletta). Laita perunat uunipellille leivinpaperin päälle, niin säästät tiskiä. Lisää päälle rouhittua mustapippuria, suolaa, paprikajauhetta (ei välttämätön) sekä haluamaasi yrttiä. Pirskottele kaiken päälle rypsi/oliiviöljyä jonkun verran. Ei niiden tarvitse öljyssä lillua. Toinen vaihtoehto on sekoittaa kaikki mausteet öljyn kanssa kulhossa ja lisätä sitten perunat kulhoon ja sekoittaa hyvin, että mausteet tarttuvat tasaisesti perunoihin. Tämä on jonkun verran hitaampi, mutta perusteellisempi tapa tehdä veneperunat. Laita veneperunat uuniin. Riippuen perunoiden määrästä kypsymiseen menee noin puolisen tuntia jos sitäkään. Kokeile välillä perunoita haarukalla/maista perunoita. Jossain ohjeessa lämpötilaksi suositeltiin muistaakseni 150 astetta ja uunikulhoa perunoille. Perunoista tulee tietenkin näin mehevämpiä, mutta niiden kypsyminen kestää aika pitkään. Sitä paitsi uunipellillä paistettaessa perunoista tulee aavistuksen rapsakoita.

p.s. Maustaminen on kyllä ihan omasta mielikuvituksesta kiinni. Em. mausteet on bloginpitäjän lemppareita, mutta kuka estää laittamasta vaikka karria perunoihin, jos siitä tykkää. Vain makunautinto on rajana... ;o)