Äitienpäivän pääruoka. Koska olin käsi kantositeessä, enkä selviytynyt itsekseni mm. ruokaostoksista, annoin vaimon kertoa toiveensa äitienpäivän menuun sisällöstä. Niillä ehdoilla, että kykenen niitä 1,5 kädellä toteuttamaan. Tuore tonnikala on ollut molempien mielessä jo jonkin aikaa ja sellaista päätettiin hankkia juhlapäivään. Ohjeita kollasin netistä sieltä täältä, mutta palasin aina uudestaan Pastanjauhantaa
-blogin ohjeeseen. Joten pihvin paisto-ohje ja kastike on oikeastaan sieltä.

606495.jpg
Tuore tonnikala ja parmesan vihannekset

Meidän pihvit oli ehkä hieman paksumpia, joten vaativat hieman pitemmän paistoajan kuin Pastanjauhannan ohjeessa.

Lisukkeena parmesan vihannekset, joiden ohje löytyy MTV 3:n Köyhät Ritarit -osiosta
Kannattaa tehdä vihannekset vasta juuri ennen tarjoilua, jotteivat mene kuumassa kattilassa aivan muhennokseksi. Tein nimittäin muuten valmiiksi, mutta kadoin keitinveden pois ja jätin kattilaan. Ylläri - jatkoivat kypsymistään...

Valkoviininä Ranskalainen Les Salices Viognier, hinta muistaakseni 8 euron tietämillä.


606483.jpg    606500.jpg
Kokkauksen alkajaisiksi tarjoilin mammalle alkoholittoman puolukka-vadelma-drinkin höystettynä tuoreella mintulla ja pakastemustikalla. Jälkkäriksi oli valkosuklaamousse kuorrutteinen täytekakku, mutta siitä ei voi oikein kreditsejä ottaa itselleni, koska 1 kätisenä en sitä saanut kokonaan tehtyä. Joten häpeäkseni joudun myöntämään, että rouva auttoi kaakun valmistamisessa.