Eilen päätettiin paistaa pakkasesta kanaa ruuaksi. Grillissä - tietenkin! Vaimo oli ostanut viikonloppuna tuorepastaksi Farfalleja. Siis niitä "perhosen" muotoisia. Joten niistä tuli kehitettyä kanalle lisukkeeksi pasta.

606321.jpg

Chili-valkosipuli-farfalle

Kaksi rasiaa tuoretta farfallepastaa
4 kynttä valkosipulia
1 punainen tuore chili
n.1dl parmesaanijuustoraastetta
mustapippuria
suolaa
3rkl vihreää pestoa
Tuoretta basilikaa

Laita pastan keitinvesi kiehumaan. Silppua chili - poista siemenet. Chiliä voi laittaa enemmänkin, jos haluaa, mutta lasten takia tulee käytettyä varovaisemmin. Murskaa valkosipuli. Raasta n.1dl parmesaania valmiiksi. Kun vesi kiehuu, lisää suolaa keitinveteen. Heitä pastat joukkoon. Tarkasta tuorepastan keittoaika paketista. Yleensä se on joku 1,5min. Mieluummin very all dente, kuin vetinen pasta... Kun pasta on valmis, kaada lävikköön ja valuta. Laita pasta tarjoiluastiaan lisää pesto, murskattu valkosipuli, chili ja raastettu parmesaani sekä tuore basilika joukkoon. Lisäksi voi rouhia joukkoon mustapippuria maun mukaan. Sekoita varovasti, ettei pasta mene ihan muusiksi ja tarjoile samantien.

Pastaa olisi varmasti riittänyt yksikin rasia, ja sen mukaan vähemmän muitakin ainesosia, mutta olimme melko nälkäisiä ja lisäksi pastan voimassaolopäivä oli menossa umpeen.

10.6.07 Jälkihuomautus: Toimii punaisen pestonkin kera, mutta myös ilman pestoa. Tuore tagliatelle käy myös vallan hyvin. Hyvää myös kylmänä!