Yleensä teen pizzan noin luokkaa kymmenellä täytteellä, pohja mahdollisimman paksu ja kastike tulinen. Ruokablogeja selaillessa ja muutenkin tuli sellainen fiilis, että back to basics... Eli Pizza Margarita, tomaattikastike ja juustoa - ei muuta. Toinenkin pizza kyllä tehtiin ja siihen tuli täytteeksi paprikaa ja salami eli pizza di salami tai jotain sinnepäin...

619830.jpg    619855.jpg
Pizza Margarita                                                        Pizza "di Salami"

Pizzan valmistamiseen valmistautuminen:
    Kaada viskilasiin 12 -vuotiasta Bowmoren Enigma Islay single malt:ia. Pyöräytä, nuuhkaise, ota pieni suullinen kielen päälle ja nauti.
    619806.jpg

Taikina (2 pizzaa)

Durum -jauhoja
Vehnäjauhoja
2,5 dl vettä
vajaa puoli pussia kuivahiivaa

Kastike

1tölkki tomaattimurskaa
4kynttä valkosipulia
oliiviöljyä
basilikaa
suolaa

Täytteet 
Margarita:
Kastike
Sinileima emmentaalia raasteena
Mozzarellaa palana
Tuoretta basilikaa

Salamipizza:
Kastike
Sinileima emmentaalia raasteena
Mozzarellaa palana
Punainen paprika
Salamia

Murskaa valkosipuli ja paista kevyesti oliiviöljyssä, että valkosipulin maku tulee öljyyn. Lisää tomaattimurska ja jätä hiljalleen kiehumaan. Loppuvaiheessa lisää maun muka tuoretta basilikaa.

Maista hiukan viskiä

Valmista taikina. Kaada vähän durum-jauhoja kulhoon ja sekoita noin puoli pussia kuivahiivaa jauhojen joukkoon. Lisää kädenlämpöinen vesi joukkoon ja sekoita. Lisää loraus oliiviöljyä. En ole koskan mitannut paljonko laitan jauhoja pizzataikinaan, enkä muistanut sitä tehdä nytkään. Lisäsin sekä durum -jauhoja että vehnäjauhoja molempia yhtä paljon, kunnes taikina käsinvaivattuna ei tartu enää kulhoon ja se irtoaa sormista helposti. Jätä kohoamaan siksi aika kun valmistat muut täytteet.

Nuuhkaise ja ota huikka elämän vettä (uisge beathe l.viski).

Suikaloi paprika. Siivuta mozzarella.

Nuuhkaisen lasia, maisthan.

Kaulitse taikina ja levitä kastike, täytä pizzat.

maishthan ja nuukhin...Kaikhi menee hyvin...

Pizzapohjan kaulitsemisen ja paistamisen katsoin Keittokomeron ohjeesta, joten ne löytyvät tuon linkin takaa.

Innovaatiota hain useistakin ruokablogeista, mutta glooriat myös Keittokomeroon pizzapohjan ohjeesta. Laitoitkin blogissasi kommenttia, että kannattaa paistaa uunin alaosassa 250 asteessa. Luin tuon tietenkin jälkikäteen... :o) Joten, paistoin ensin uunin keskiosassa ja nostin sitten uunin yläosaan, lämpöä rapiat 250. Kypsää tuli n.10 minuutissa näinkin, mutta pohjahan ei kai tule rapeaksi, koska se ei kypsy riittävän pitkään (?).

Toiset liuottaa hiivan veteen, mutta itse olen oppinut sekoittamaan hiivan ensin pieneen määrän jauhoja ja sitten lisäämään veden. Näin siis KUIVAhiivan kanssa toimin. En tiedä onko koulukuntaeroja.

Esimerkki siististä kokkauksesta:
619869.jpg
p.s.Täytteisiin saattoi tulla pikku bonus, koska tuolla työtasolla sijaitsee myös sokerimuurahaisten polku...