Näitä grillissä valmistettuja nyyttejä maistoimme ekan kerran Kreetalla. Yksinkertaista ja todella hyvää.

606454.jpg

Tomaatti-fetanyytit (neljä nyyttiä)

Neljä tomaattia
1 pala (n.200g) fetaa
tuoretta basilikaa (kuivattukin käy...)
oliiviöljyä

Pilko tomaatit siivuiksi. Siivuta feta neljän osaan. Laita fetapala alimmaiseksi foliolle, laita yhteen nyyttiin aina yksi tomaatti siivuina limittäin. Lisää tuoretta basilikaa päälle revittynä, jotta basilikan aromi tulee esille. Loraus oliiviöljyä päälle. Nyytti kiinni ja grilliin. Yleensä n. 10-15 min riittää nyyteille grillissä, mutta riippuu tietenkin täysin grillin lämpötilasta. Itselläni ei lämpötilamittaria grillissä ole, joten kokemus on osoittanut. Uunissakin onnistuu nyyttien teko myös vallan mainiosti.

P.S. Kehittämisideat ovat rajattomat. Esim. sipuli ja paprika lisänä nyyteissä toimivat myös hyvin. Niin ja folion pohjalle muodostuva liemi kannattaa dipata vaalealla leivällä!