Aika tuhti ruoka - isoon nälkään!

686085.jpg

Haudutettua hapankaalta ja makkaroita

1kg hapankaalia
2 keltasipulia
4 valkosipulin kynttä
kuminaa
3 mausteneilikkaa
2 laakerinlehteä
3,5 dl valkoviiniä (riesling)
n.200g possun savukylkeä
(500g kassleria)
pieni loraus öljyä
Bratwurstia
Siskonmakkaraa
Uusia perunoita

Pese hapankaali lävikössä pariin kertaan. Maista kaalta, jotta saat omaan makuusi sopivan happamuuden. Purista hapankaalista vesi pois. Hienonna sipuli ja riko valkosipulin kynsien rakenne esim. veitsen lappeella. Lorauta hieman öljyä padan pohjalle, lisää keltasipulit ja valkosipulit öljyyn. Levitä hapankaali päälle. Ripottele kuminaa ja lisää mausteneilikat sekä laakerinlehdet  kaalin päälle.  Upota savukylki, ja jos olet hankkinut, kassleri kaalin sisään. Kaada valkoviini pataan viimeisenä. Anna hautua padassa 1,5 tuntia miedolla lämmöllä. Maku ei huonontunut, vaikka oli hieman pidempään, pitää vain huolehtia, että padassa on riittävästi nestettä.

686096.jpg

Pilko siskonmakkarat sopivan kokoisiksi makkaroiksi. Töki haarukalla kuoreen reikiä. Keitä vesi ja lisää makkarat jiehuvaan veteen. Siskonmakkara on kypsää parissa minuutissa. Pilko bratwurstit sopivan kokoisiksi paloiksi. Grillaa makkarat juuri ennen tarjolle laittoa.

Keitä uusia perunoita lisäksi.

Tuhtia, ehkä hieman erikoisen näköistä, mutta hyvää. Kaalin kanssahan voi nauttia loppua viiniä, mikä jäi ruuanlaitosta (jos jäi), mutta makkaralle kyllä käy parhaiten esim. vehnäolut. Ohje on alunperin hapankaalta Alsacen tapaan, mutta olen hieman muokannut sitä oman maun mukaan.

686105.jpg
Raikastuksena tomaatti-feta-basilika salaatti