Juhlittiin merkkipäivää ja rouvan kanssa kokkailimme päivänsankarille sekä muulle väelle. Ohjeita en tällä kertaa täällä julkaise, koska ne kaikki löyryvät kirjoista (ja laiskuuttani en jaksa kaikkia kirjoittaa...). Mutta, alla kuvat niistä ruokalajeista joista kuva on - kaikista ei nautiskelun lomassa muistettu napsia kuvia. Laitan jossain vaiheessa blogiin kirjojen nimet ja sivut, joista ruokaohjeet löytyvät. Loistava vadelmakakku oli siskoni käsialaa ja makoisa jälkiruokaviini oli veljeni ja paremman puoliskonsa valitsema. Aperitiivina oli isän kätköistä löytynyt champagne, erinomaisena ruokaryyppynä Kiinalainen Tsingtao vodka(!), joka oli perhetuttavamme tuliainen Pekingistä.

Kesäinen Juhlamenu 30.6.2007

 


Aperitiivi

 


Ruohoisa tomaattisalaatti

Rosmariini-hunajapaistetut kirsikkatomaatit

Pekonikääreessä friteerattuja etanoita

valkosipulivaahdon kera

 

Naudan ulkofile aura-persiljatäytteellä

Peruna-sieni-yrttiterriini

Punaviinikastike

 

Crème brûlée – vaniljapaahtovanukas

 


Kahvi

Konjakki/Kermalikööri

Vadelmakakku

                                                                Suklaatryffelit

 

Viinit

Alsace One (alkuruoka)

Casillero del Diablo (pääruoka)

J.P. Chenet Blanc de Blancs (jälkiruoka)

717566.jpg717585.jpg717599.jpg717637.jpg
717610.jpg717624.jpg
717606.jpg

p.s. pahoittelen tekstin ulkoasua, jostain syystä wordista kopioitu teksti muuntuu eri kokoiseksi ja en saa sitä vuodatuksessa muokattua.

Ohjeet ruokiin löytyvät:
Alkupalat:
Ruohoisa tomaattisalaatti Skärgårdssmak Tapas s.18
Rosmariini-hunajapaistetut tomaatit Skärgårdssmak Tapas s.90
Pekonkääreesä friteerattuja etanoita valkosipulivaahdon kera Skärgårdssmak Tapas s.82

Pääruoka:
Naudan ulkofile aura-persiljatäytteellä omasta päästä (viilto fileeseen, täytteet sisään, narulla kiinni. pinta ruskeaksi pannulla, uuniin muhimaan (175C))
Peruna-sieni-yrttiterriini Bon Appétit Parhaita ohjeita s.32
Punaviinikastike Valion Juusto&Viini s.130

Jälkiruoka:
Crème brûlée Bon Appetit Parhaita ohjeita s.95
Suklaatryffelit Skärgårdssmak Tapas s.22

Vadelmakakku oli siskoni loihtimaa, joten ohjetta en tiedä. Skärgårdsmak Tapas on uusin keittokirjahankintani, joten - ylläri - sieltä muutama ohje tuli otettua...