717566.jpg

Friteerattuja etanoita teimme juhliin kesäkuun lopussa. Lupasin laittaa muutaman ohjeen blogiini, lopuista laitan alkuperäiseen postaukseen keitokirjan nimet ja sivunumerot.

Pekonikääreessä friteerattuja etanoita valkosipulivaahdon kera (Kirjasta: Skärgårdssmak Tapas)

4 annosta

100g etanoita
50g pekoniviipaleita
1 muna
1dl korppujauhoa
0,5dl vehnäjauhoja
2 silputtua valkosipulinkynttä
1dl maitoa
2rkl voita
suolaa ja mustapippuria

Huuhtele ja kuivaa etanat. Kääri ne pekoniin ja sulje kääröt grillivartailla. Leivitä kääröt ensin vehnäjauhoissa, sitten munassa ja lopuksi korppujauhossa. Uppopaista kääröt kiehuvassa öljyssä kullanruskeiksi. Mausta suolalla ja pippurilla.

Lämmitä maito, sekoita siihen valkosipuli, kääntele sekaan voi, suolaa kevyesti ja sekoita sauvasekoittimella vaahdoksi. Tarjoile etanat valkosipulivaahdon kanssa.

Itse käytimme pakaste-etanoita. Sulatimme ne ensin lävikössä ja käärimme sitten pekoniin. Hammastikuilla kääröt kiinni. Tämä oli aikaavievin homma. Kokeilimme tehdä näitä kääröjä myöhemmin myös siten, että etanoiden sijasta käytimme vihreitä oliiveja, joiden sisällä oli valkosipulin kynsi (löytyy valmiina kaupasta) ja toisena viherpippuri Koskenlaskijaa pekonin sisässä. Miolemmat ovat voimakkaamman makuisia kuin etanat, joten makua oli enemmän. Etanoissa ei itsessään ole niin paljon makua, mutta oli kääreet erinomaisia niinkin.
Vaahtoa varten kannattaa maito lämmittää kunnolla, jolloin se vaahtoaa paremmin. Ekalla kerralla käyimme huoneenlämpöistä maitoa, jolloin se ei vaahdonnut kovin paljoa.