Kuva napattu Elomestarin sivuilta
Rosmariini-hunajapaistetut kirsikkatomaatit (kirjasta Skärgårdssmak Tapas)
10 annosta
200g kirsikkatomaatteja
1 oksa rosmariinia
3rkl hunajaa
2rkl oliiviöljyä
1 salottisipuli
2 valkosipulin kynttä
2dl valkoviiniä
suolaa ja valkopippuria
Leikkaa sipuli ja valkosipuli ohuiksi suikaleiksi. Hienonna rosmariini. Lisää hunaja, oliiviöljy ja valkoviini ja hauduta hitaasti. Lado tomaatit vuokaan ja kaada seos päälle. Suolaa ja pippuroi. Paista tomaatit uunissa kypsiksi.
Valitettavasti kaikilla oli niin nälkä, ettei kukan ottanut tästä ruokalajista kuvaa, joten hain netistä kuvan kirsikkatomaatista... Haudutin rosmariini-hunaja-valkkariseosta melko pitkään, pienellä lämmöllä muistaakseni pari tuntia. Paistoimme uunissa samaan aikaan naudan ulkofilettä, joten lämpötila oli 175 astetta. Riittää, että tomaatit hieman pehmenee. Meillä meni ehkä aavistuksen liian pehmeiksi, mutta en muista kauanko tomaatit oli uunissa.
Kommentit