738202.jpg

Tsatsiki

500g kreikkalaista tai turkkilaista maustamatonta jugurttia (sitä partaäijä- tai kurttumummojugurttia). Vaihtoehtoisesti 3-4 prk Bulgarian jugurttia
3-5 kynttä valkosipulia
1 kurkku
2rkl oliiviöljyä
1tl valkoviinietikkaa
1tl suolaa

Raasta kurkku ja valuta pari tuntia. Jos käytät Bulgarian jugurttia, valuta sitäkin sama aika. Kreikkalaista/turkkilaista jugurttia ei tarvitse valuttaa. Puserra valkosipulin kynnet kulhoon. Lisää reilu loraus oliiviöljyä (joissain ohjeissa 1-2 rkl), valkoviinietikka ja suola. Lisää kulhoon jugurtti ja raastettu kurkku. Sekoita ainekset keskenään. Tarjoa vaalean leivän ja valkoviinin kanssa ja/tai minkä tahansa kreikkalaisen ruuan lisukkeena...