Käytimme DeCecco Riso Arborio -merkkistä riisiä. Paketin kyljessä oli valmis ohje risotolle, johon olisi tullut sieniä yms., mutta katsoin tästä ohjeesta vain nestemäärän. Halusimme kanapihvien lisukkeeksi persikkaa ja auraa, joten  risotto koostuui näistä aineksista.

818285.jpg

Persikka-Aura -risotto Arborio -riisistä

350g Arborio -riisiä
Öljyä
Currya
8dl kanalientä (valmista lientä tai 2 kanaliemikuutiota ja 8dl vettä)
2dl valkoviiniä
1prk persikkaviipaleita
1/2 pkt Auraa

Valmista kanaliemi ja lisää siihen valkoviini. Saat litran nestettä riisin keitinvedeksi. Kuumenna laakeassa pannussa noin 3rkl öljyä. Paahda riisiä hetki pannulla. Lisää paahdon aikana hieman currya - oman maun mukaan. Itse laitoin aika vähän, ettei ole liian vahvaa jälkikasvun suuhun. Lisää muutama desilitra kanalientä riisin joukkoon ja anna liemen kiehua niin, että se imeytyy riisiin. Lisää sitten vasta kanalientä lisää.

Riisin tulisi olla valmista noin 14-16 minuutissa ja kanaliemi tulee lisätä vähitellen tässä ajassa. Kannattaa maistella viiniä sekä riisiä valmistumisen aikana, jottei mene ylikypsäksi. Riisi oli ehkä aavistuksen ylikypsää, mutta se onkin makuasia. Riisin tulisi nimittäin olla hieman "al dente" eli ei aivan kypsän pehmoinen. Loppuvaiheessa kypsytystä lisää persikkaviipaleet sekä Aura murusina.

Jos tuntuu, että risotosta tulee liian suolainen kanaliemikuutioiden ja Auran vuoksi, voisi kanaliemen tehdä varmaan vain yhdestä kanaliemikuutiosta.

818290.jpg
Valkoviininä Etelä-Afrikkalainen Nederburg Sauvignon Blanc 2006

Kysymys: Riisi oli tyhjiöpakattuna laatikossaan. Tietääkö joku, kuinka pitkään ko. riisi säilyy avattuna? Vai kestääkö se samallalailla kuin tavallinen riisi?