Näitä on pitänyt kokeilla jo kauan ja muutama viikko sitten tuli tehtyä! Aika työlästä, mutta parempia kuin kaupasta ostetut sipsit. Terveellisyyspuolesta en niinkään tiedä...

891816.jpg

Perunalastut

Perunoita
Öljyä
Suolaa
Mustapippuria

Viipaloi perunat niin ohuiksi kuin saat veitsellä. Kokeilin raastimen viipalointisyrjällä - mutta siitä sai vain sormet verille... Asettele perunaviipaleet pyyhkeen päälle, jotta ylimääräinen neste imeytyisi ennen paistoa pois. Taitoin pyyhkeen perunoiden päälle, että sain kuivattua viipaleet molemmin puolin. Kuumenna laakeassa paistinpannussa öljyä niin että pohjalla on pari senttiä öljyä. Paista perunoita öljyssä vähän kerrallaan, kunnes ne ovat kullan keltaisia - älä anna ruskistua. Nosta reikäkauhalla keittiöpaperin päälle, jotta ylimääräinen öljy imeytyisi pois. Mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria.

Lisukkeena itsetehty valkosipulimajoneesi sekä tomaatti-chilisalsa. Majoneesin ohje löytyy blogistani, lisäsin siihen ruuanlaittosinappia sekä ripauksen chilijauhetta - enkä laitanut valkosipulia. Tomaattisalsassa on purkillinen tomaattimurskaa, valkosipulia, tuoretta chiliä, chilijauhetta, mustapippuria ja öljyä.