966639.jpg

Naudanlihaa ja sipulia kuumalla pannulla

400g valmista naudanlihalastua/naudanfilettä
3 keltasipulia
3 valkosipulin kynttä
Soijaa
Öljyä

Paloittele sipuli kahdeksaan osaan - reiluiksi paloiksi. Suikaloi valkosipulin kynnet. Kuumenna valurautainen pannu kuumaksi. Lisää öljyä reilu loraus (ainakin 1/2dl). Lisää valkosipuli ja heti perään liha ja keltasipuli. Sekoita niin kauan kuin liha on kypsää. Mausta lorauksella soijaa ja sekoita. Tarjoile pannulta tirisevän kuumana heti.
Vinkki! Jos öljyä roiskuu pannulta, kun laitat pannun tarjolle - voi pannun päälle laittaa hetkeksi esim. keittiöpaperia. Mutta on hienoa tuoda ohjelmanumerona ruokailijoiden eteen pannu tirisevän kuumana.

Käytin valmista naudanlihalastua, mutta mikäli käytät naudanfilettä, kannattaa liha pakastaa ja leikata ohuita lastuja jäisenä. Käy helpommin ja ei mene hermo.

966461.jpg

Tein useamman ruokalajin päivällisen. Kaikkea en olisi pystynyt kerralla tekemään, joten osan näistä ruuista voi valmistella etukäteen. Paloittelin sipulit ja murskasin valkosipulit sekä chilit valmiiksi. Hapanimeläkastikkeen voi tehdä edellisenä päivänä, näin se ehtii yön yli makuuntumaankin, kanan ja kasvikset siihen voi paistaa ennen ruokailua. Myös kevätkääryleet valmistettiin edellisenä päivänä - ne lämmitin uunissa, mikroa en suosittele. Kasvikset täytyy valmistaa juuri ennen tarjoilua, koska ne menevät lötköiksi ja nahkeiksi, jos ne joutuvat odottamaan.

966657.jpg
Muutoin melko imelän ja öljyisen ruuan vasapainoksi salaatin asemasta oli pilkottuna keräkaalia, porkkanoita ja kurkkua. Ananasta oli myös varalta, jos jonkun suuta polttelee vahvat maut - se auttaa suun poltteluun.