966645.jpg
Paistettu riisi vasemmalla ylhäällä, oikealla chilikatkikset wokkivihanneksilla. Tarjolla oli myös kevätkääryleitä (ohje täältä). Niille oli dippinä valmista hapanimeläkastiketta sekä soijaa.

Paistettu riisi (6:lle hengelle)

4,5 dl tummaa riisiä
10,5 dl vettä
Herne-maissi-paprikaa
Suolaa
Öljyä
2 keltasipulia
2 kananmunaa
1rkl tummaa soijaa

Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan ennakkoon. Pilko sipuli ohuiksi suikaleiksi. Riko kananmunat kulhoon ja lisää joukkoon 1rkl öljyä ja 1/2tl suolaa. Vatkaa kevyesti.
Kuumenna wok -pannu savuavan kuumaksi. Lisää reilu loraus öljyä, pyöräytä öljyä myös reunoille. Lisää sipulit, sekoita muutaman kerran. Kaada joukkoon muna-öljyseos, odota hetki (n.10sek.), että se ehtii hieman hyytyä.
Lisää riisi ja herne-maissi-paprika, nostele seosta alhaalta ylöspäin 3-4 min tai kunnes se on hyvin kuumaa. Lisää soija ja sekoita. Tarjoile heti.

Ohje on mukaeltu kirjasta Klassinen kiinalainen keittiö. Ohjeen mukaan olisi mieluummin pitänyt käyttää kevätsipulia tai purjoa, mutta niitä ei sattunut kaapissa olemaan. Lisäksi jos riisi jää paiston jälkeen "kovaksi", voi siihen lisätä hieman vaaleaa lihalientä.